Druk, druk, druk
Door: Rikie
Blijf op de hoogte en volg Rikie
05 Februari 2010 | Nepal, Bīrganj
Hallo allemaal,
We zijn superdruk met het geven van trainingen. De ECD-trainingen en workshops slaan erg goed aan. De afgelopen 2 dagen waren we in een afgelegen dorp. 30 headteachers en 18 leidsters. Allemaal hebben ze leermaterialen gemaakt. We hadden een lamineerapparaat mee. het lamineren moesten we in een huisje aan de overkant doen, daar was het enige stopcontact van de buurt.
Om 12 uur kwam de stroom, dus ik snel naar de overkant. Er was een stroom van mensen, heen en weer, met materialen die ze gelamineerd wilden hebben.
Zo ontroerend om een grote kerel in traditionele kleding, te zien wachten op kleutermateriaal, dat hij eerst netjes gekleurd had.
Om 2 uur was er weer powercut. Er zat nog een papier midden in het apparaat. We konden hem er thuis pas weer uit halen, toen de stroom terug was. We hebben 11 uur powercut, tegenwoordig.
De mensen waren zo enthousiast, dat ze al mijn (voorbeeld) materialen ook maar mee genomen hebben. Lalitha was aan het opruimen, toen ik nog met een groepje stokpoppen aan het maken was in een ander lokaal. Ze wist niet dat ik mijn materialen als voorbeeld gegeven had. Vanmorgen ontdekte ik dat alles gestolen was. Ook mijn Hema stiften. Nou ja, ik hoop maar dat ze er goed gebruik van maken.
We zijn ook druk bezig een modelklas in te richten. Hier kunnen leerkrachten van andere scholen komen kijken hoe het onderwijs anders kan. Het hoofd van de school wil nog niet zo meewerken. We hopen dus dat we het nog geregeld krijgen voordat we gaan verhuizen.
Eind februai verhuizen we al naar het Kaski-district. Vandaar dat het nu erg druk is om alles nog op tijd af te kunnen ronden.
Rikie
05 Februari 2010 - 22:04
Karin:
Altijd leuk om wat van je te lezen!
En zo zie je maar weer, onderwijsmensen zijn overal hetzelfde: voorbeelden namaken maar ook meenemen ;-)
Hopelijk kun je nog weer nieuwe maken. En waar kunnen we Hema-stiften naar toe sturen? ;-)
Een gil en ze zijn (weeeeken?) onderweg hoor!
groetjes
Karin -
07 Maart 2010 - 21:10
Jan En Fen:
Ha die Rikie!
Dank voor het geven van je weblog! Weer een heel andere wereld dan hier....Wel lijkt het me lastig dat je steeds moet verkassen en dan elders weer opnieuw opstarten. Liefs en groetjes van ons allebei!
Fen