Even een berichtje namens Rikie
Door: Els
Blijf op de hoogte en volg Rikie
21 Juni 2009 | Nepal, Bīrganj
Even een berichtje namens mijn moeder. Ze is op het moment erg druk met haar nieuwe appartement. Ze is erg blij dat ze niet meer in een hotel hoeft te wonen. Na 3 maanden had ze toch echt behoefte aan een plekje voor zichzelf.
Na eindelijk een visum naar India geregeld te hebben, moest ze helaas alleen naar Birgunj afreizen. De 2 mensen die ook zouden gaan, konden om gezondheidsredenen niet mee.
In Birgunj is het heel erg heet. Ze zei dat het soms aanvoelt alsof ze smelt. Ze werkt van 6.30 uur tot een uur of 12.
Het regenseizoen laat nog op zich wachten. De verwachting is dat het over een week of 3 eindelijk gaat regenen, dan hoopt ze dat de ergste hitte voorbij zal zijn.
Onderstaand een mailtje van de laatste belevenissen:
Ik heb eindelijk een eigen stek! Een groot appartement op de 3 e verdieping, in een rustige buurt. Het heeft een groot dakterras. Er komen regelmatig 2 eekhoorntjes op het terras spelen.
Het is wel een eindje van het centrum dus heb ik ook een fiets gekocht(VSO vergoedt hem want hij kost wel 40 euro) De grootste maat is eigenlijk nog te klein, maar ja. Nepalese vrouwen zijn nogal klein. De fietsenwinkel had maar 1 damesfiets. Ik had veel bekijks, en dan ook nog met een zonnehoed op. Dat draagt niemand hier. En ik ben de enige westerling, hier in Birgunj.
Toen mijn moeder vanmorgen belde, zaten er allemaal kinderen om haar heen om te kunnen luisteren naar het telefoongesprek. Ze vonden het erg interessant om Nederlands te horen.
Tijdens de in-country-training heeft ze haar best gedaan het Nepali onder de knie te krijgen. Nu blijkt alleen dat ze in deze streek/stad een andere taal (of een onverstaanbaar dialect?) spreken. Ze kan zich dus niet goed verstaanbaar maken en begrijpt de mensen niet. Dat maakt het allemaal wel extra lastig. Gelukkig kan een andere VSO-collega uit India voor haar vertalen.
Ze zal binnenkort zelf ook weer een berichtje op de site achterlaten.
Rikie en Els
26 Juni 2009 - 15:04
Marianne:
FIJN DAT JE EINDELIJK JE EIGEN STEK HEBT! Ik kan me voorstellen dat je er echt aan toe was, je eigen stek.
Wel mooi vervelend dat je de mensen niet goed kunt verstaan.
Ik zal je binnenkort eens proberen te bellen.
liefs Marianne -
04 Juli 2009 - 05:31
AD En AM:
Rikie;
Gecondoleerd met het overlijden van je vader.
Bewaar de mooie herinneringen!Sterkte gewenst vanuit Arnhem;
AD en AM
04 Juli 2009 - 10:54
Margit Lukkezen:
Rikie,
Ik lees net in de krant dat je vader is overleden. Ik wens je veel sterkte met dit verlies. Lukt het om hiervoor terug te komen naar Nederland?
Ook gecondoleerd van Bas -
06 Juli 2009 - 10:14
Jeannette:
Ha Rikie en Els,
Na zo'n lange tijd een eigen stek; fijn.
Jammer dat er nu toch een taalbarriere is; maar volgens mij heb je het wel snel onder de knie nu je er dagelijks mee bezig bent.
heel veel succes en groetjes,
Jeannette
06 Juli 2009 - 10:17
Jeannette:
Ik lees net dat je vader overleden is.
Ook al wist je dat je hem waarschijnlijk niet meer zou zien, als het moment dan toch komt, is het naar dat je zo ver weg zit. Je hebt je familie dan zo nodig.
Ik hoop dat Els nog bij je is.
Heel veel sterkte.
Jeannette -
12 Juli 2009 - 08:31
Jolanda :
Hoi Rikie,
Heel leuk om je verhalen te lezen! Niet leuk om te vernemen dat je vader is overleden gecondoleerd en heel veel sterkte.
Liefs,
Jolanda (moeder van Jordy) -
18 Juli 2009 - 22:17
Margit:
Namaste Rikie,
Goede reis terug naar Nepal. Heel veel succes en wijsheid in het zeer arme Birgunj. Hou je taai en blijf vasthouden aan de gedachte: "Het is een avontuur". Jij kunt de "bandieten" aan!!!!
Leuk om je gesproken te hebben en weer bevestigd te krijgen wat de cultuurverschillen zijn.
Liefs Margit -
28 Juli 2009 - 08:15
Resie:
Hallo Rikie,
Je zult inmiddels wel weer terug zijn in Nepal.
Ik wil je even condoleren met het verlies van je vader, koester de mooie dingen die je met hem hebt meegemaakt. Succes verder met je project!
liefs Resie